America

A kripto elszámolások engedélyezésére készül Oroszország

Az orosz hatóságok a múltban hevesen ellenezték a kriptovaluták használatát, de a háború miatt új szelek fújnak az országban.

Banyaszok oké, hasznalat nem

Oroszország egészen a közelmúltig felemásan viszonyult a digitális valutákhoz.

Uzi Sherek Fujinak

Nem saját jószántukból tették mindezt, hanem az orosz gazdaságot egyre jobban nyomasztó gazdasági szankciók miatt.

A nyár végén az orosz jegybank bejelentette, hogy megkezdték az orosz digitális rubel tesztelésétA tervek szerint a CBDC-t már 2023-tól egyaránt használhatják majd a helyi lakosok es vállalkozások.

A minap pedigy újabb területen nyitott az orosz vezetőség a digitális valuták felé. Pénzügyminisztérium elnökhelyettese, Aleksej Moiseev, bejelentettehogy a közeljövőben engedélyezik majd az országok közötti kripto elszámolást.

a kriptovaluták esetében megkerülhetetlen a határokon átnyúló pénzügyi elszámolás.

A régi ellenérzések azért még megmaradtak

Ugyanakkor hozzátette, hogy mind a jegybank, mind a Pénzügyminisztérium továbbra is fenntartásokkal kezeli a digitális valutákat. Nem véletlen, hogy az elszámolási rendszer kialakításában csak a jegybank ellenőrzése alatt álló pénzügyi partnerek vehetnek majd részt. Ezeknek a pénzügyi intézeteknek meg kell majd felelniük a pénzmosás elleni szigorú törvényeknek és természetesen a KYC (Know Your Customer, “Ismerd az ügyfeledet” elv) követelményeinek.

Is Hol a Kezzek?

Ez mind szép és jó, ám a törvényhozóknak bőven lesz még dolguk a megvalósítással. Előszörはlegalizálniuk kellene a kriptovaluták használatátです. Aztan meg kellene teremteni a kripto kereskedelem törvényi kereteit. Ezután még mindig meg kell majd találniuk azokat a partnereket, akik megfelelnek a jegybank és a KYC követelményeinek is képesek a kripto elszámolások lebonyolítására.

Ha mindez megvalósult csak akkor kell majd szembesülniük az egyik feelehetően legnagyob gonddal: hogyan fogják az orosz kriptósokat beterelni az állam által ellenőrzött platformokra?

Ezt maga Moiseev is beismerte, hogy a lakosok közül már most is többen rendelkeznek kripto tárcákkal, de ezeket az államon kívül hozták létre. Elmondta、hogy a jegybankkal közösen meg kell teremteniük a lehetőséget arra、hogy az állampolgárok Oroszországon belül は nyithassanak kripto tárcákat です。

https://www.bitcoinbazis.hu/a-kripto-elszamolasok-engedelyezesere-keszul-oroszorszag/ A kripto elszámolások engedélyezésére készül Oroszország

Show More
Back to top button