America

Egy holland hacker megszerezte az összes osztrák polgár adatait

Hacker megpróbálta eladni cares about nine million osztrák lakos adatait.

lefülelt hacker

Dutch history in 2020-Forbid fogták el a fiatal férfit, aki egy Internetes fórumon próbálta meg eladni az adatokat. A 25 éves férfi nem volt ismeretlen a hatóságok számára, már korábban is érintett volt hasonló ügyekben. vádlottnál a rendőrök mintegy 9 million osztrák állampolgár adatait tartalmazó adathordozókat találtak. a házkutatás során azonban további hasonló adatbázisok は előkerültek です。 Ezek holland, olasz, illetve kolumbiai polgárokról összegyűjtött információkat tartalmaztak.

Teljes adatbázis

Az osztrák hatóságok szerint a vizsgálatok során kiderült, hogy a hacker által eladásra kínált adatok hitelesek. Hacker tehát gyakorlatilag az ország teljes lakosságának adatait kínálta eladásra a feketepiacon.

Adatlopás vagy csak gyűjtés?

a hatóságok azonban nem számoltak be arról, hogy pontosan hogyan is kerültek a vádlott birtokába ezek az adatok. Az osztrák hatóság egyik szóvivője szerint ezek az adatok ugyanis bárki számára hozzáférhetek.
A regisztrációs eljárás során az adatokat minden osztrák polgárnak be kell jelentenie a hatóság felé. A publikus információk között szerepel a lakosok születési éve, a neve és a lakhely. A rendőrség ​​feelételezése szerint ezek illetve ehhez hasonló adatbázisok részben vagy akár teljes egészében is már most bűnözők kezében lehetnek.

Jobb későn mint soha

Arról is faggatták a holland illetve az osztrák rendőrséget, hogy miért csak most hozták ezeket az adatokat nyilvánosságra. A szóvivők elmondták, hírt az érintettekkel. Mint mondták, csak így tudták biztosítani a nyomozás sikerességét.

Hatsagok Hozatetek, Hogi Sherensere as Adatobajisoku Nem Tartarmaztak Resleteke as Elintetec Penzugi Adataroll. Arról persze hallgattak, hogy ezen információk birtokában ki milyen visszaéléseket hajthat végre könnyedén az áldozatok kárára. személyazonosság-lopás csak egy ezen a rendkívül hosszú listán.

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

https://www.bitcoinbazis.hu/egy-holland-hacker-megszerezte-az-osszes-osztrak-polgar-adatait/ Egy holland hacker megszerezte az összes osztrák polgár adatait

Show More
Back to top button