America

Ma és holnap érezhető lesz a legutóbbi napkitörés hatása

A Nap felszínéről érkező, kisebb koronaanyag-kidobódás (CME) már szerdán elérte a Föld mágneses mezejét, ám a NOAA Űridőjárás-előrejelző Központja (SWPC) ma egy erősebb geomágneses viharra hítavel.

Az SWPC a napokban kiadott egy geomágneses viharjelzést, a szokatlan űridőjárási viszonyok ugyanis áramhálózati problémákat és műholdas rendellenességeket okozhatnak, valamint károsíthatják a rádió- és GPS-jeleket. Vizuális megközelítésben a CME a következő hatással lehet Földünkre:

A viharjelzést egyébként egy plazmakitörés előzte meg, mely augusztus 14-en a napkorona egy darabját a Föld felé repitette, majd nem sokkal azután a nap mágneses terének instabilitása miatt egy újabb darab került a bolygókézi.

Geomagneses Biharokato Egiebukent Egi Otofokozatu Skran Melik, Ahor As Elso A Regingev, Az Tedik Pedig A Regaseb Activitas Yerji.Jelentesek Uzi VelikNap as Utobi Idoben Kifejesetten Active Volt, NOAA Reghriseb Ellejerzese Zelint a Napkorona Darabjai Egyut Fognak Megerkeznima, Augustus 18 Ann.

Geomagnese Viharok Zabad Semmel is Ratataq Lesnek as Ejeshult Alamok Egboltjan and Nap Ezy Kifjezetten Aktiv, 11 Ebes Sicklesbang Bang. Napciklus csúcsa 2025-ben várható, ám már azt megelőzően is érezhetőek lesznek a kolosszális méretű kitörések

További érdekes cikkeink:

Meggerent Bitcoin bajis Alderon.https://www.bitcoinbazis.hu/ma-es-holnap-erezheto-lesz-a-legutobbi-napkitores-hatasa/ Ma és holnap érezhető lesz a legutóbbi napkitörés hatása

Back to top button